Baia Mare: Controale intensificate la magazinele alimentare şi la agenţiile de turism

Baia Mare: Controale intensificate la magazinele alimentare şi la agenţiile de turism

25 de agenţi economici din judeţul Maramureş au fost verificaţi în primele zile ale acestei săptămâni de echipele de control din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş iar amenzile  nu au fost deloc puţine. Aceştia au aplicat opt amenzi în valoare de 22.000 lei şi 17 avertismente după ce au găsit pe rafturi produse cu termen de valabilitate depăşit.

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au continuat controalele pe linia produselor alimentare. Aceştia au găsit expuse spre comercializare mai multe categorii de sucuri expirate printre care nectar, 30 de litri de băuturi răcoritoare expirate şi sucuri importate din Ungaria care nu aveau elementele de identificare traduse în limba română. Aceste produse erau comercializate de trei agenţi economici care au fost amendaţi fiecare cu suma de 2.000 lei.

Fiind sezonul vacanţelor, CJPC Maramureş a demarat controale şi la agenţiile de turism. Una dintre agenţiile de turism verificate a fost aspru amendată pentru că nu a respectat clauzele contractuale. Respectiva agenţie a încheiat un contract cu un grup de turişti pentru o anumită destinaţie iar în ziua plecării, agenţia le-a comunicat acestora că vor fi cazaţi la un alt hotel şi nu în cel pe care l-au solicitat în contract. Având în vedere faptul că agenţia a înşelat un număr mai mare de turişti, CJPC Maramureş a aplicat acesteia o amendă în valoare de 11.000 lei. "Turiştii au avut pretenţia să li se resituie şi contravaloarea unei zile de care nu au beneficiat, dar noi, în urma analizei contractului, am constatat că acel contract era încheiat pe şapte nopţi, ceea ce a fost respectat", explică Olivia Ardelean, comisar-şef CJPC.

De asemenea, comisarii CJPC au mai aplicat amenzi pentru lipsa traducerilor în limba română pe mai multe produse textile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.