Baia Mare: Constructia gardului controversat de pe strada Horea prinde contur

Baia Mare: Constructia gardului controversat de pe strada Horea prinde contur

Dupa dezbaterea de la Primaria Baia Mare, o parte dintre participanti in frunte cu primarul Catalin Chereches si presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Ferenc Asztalos, au iesit in teren pentru a verifica modul in care evolueaza lucrarile la constructia gardului din fata celor trei blocuri de locuinte sociale pentru romi de pe strada Horea. Toodata, au mai fost vizitate zonele Craica si Pirita, unde traiesc alte comunitati de romi.

Dupa mai multe discutii contradictorii dintre locuitorii de pe Horea si primarul Catalin Chereches, romii de aici par sa se obisnuiasca cu ideea gardului. Mai mult, acestia se arata incantati ca cineva s-a hotarat sa le creeze si lor conditii pentru un trai cat mai decent.

Potrivit primarului Catalin Chereches, gardul va fi ridicat pana la sfarsitul acestei saptamani. "O sa vedem si lucrurile bune, si lucrurile mai putin bune. Cred ca am ajuns aici la un numitor comun, s-a inteles exact care e situatia. Nu o sa fie nici ziduri, nu o sa fie nici altceva, va fi o stricta delimitare. Mai mult decat atat, le mai deschidem un acces auto. Cam asta este treaba. In rest, vedeti, am montat deja stalpii pentru iluminat, o sa fie lumina seara aici ca si la Las Vegas. Lucrarile continua, mergem inainte, nu ne emotionam, comunicam bine, prietenos, consultam organizatiile care vin din Bucuresti ca sa ne spuna cum sa facem gardul, totul este perfect", a spus primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

In perimetrul celor trei blocuri urmeaza sa mai fie deschise o artera pietonala si una destinata circulatiei auto astfel incat sa nu mai existe discutii vizavi de ingradirea circulatiei in zona. De asemenea, in zona Horea urmeaza sa fie infiintat si un post de politie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.