Baia Mare: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării motivează de ce l-a amendat pe edilul băimărean

Baia Mare: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării motivează de ce l-a amendat pe edilul băimărean

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a trimis Primăriei Baia Mare un document prin care explică motivele pentru care a decis amendarea edilului băimărean cu suma de 6.000 de lei. Reprezentanţii Consiliului Naţional spun că prin ridicarea controversatului zid de pe strada Horea, edilul discriminează familiile de etnie romă care locuiesc în cele trei blocuri de locuinţe sociale şi prin urmare, iniţiativa lui trebuie pedepsită ca atare.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a comunicat recent Primăriei Baia Mare o hotărâre prin care motivează decizia CNCD de a constata şi a aplica o amendă contravenţională în cazul construcţiei zidului de pe strada Horea, din zona blocurilor sociale. "Am motivat această hotărâre prin încălcarea demnităţii umane a persoanelor care locuiesc în blocurile sociale de pe strada Horea. Noi am apreciat că motivele pe care le-a invocat Primăria Baia Mare cu susţinerea construcţiei acelui zid nu sunt unele reale şi soluţia pe care am găsit-o pentru acele probleme pe care le-a invocat nu este una adecvată. Mai precis, Primăria a apreciat că trebuie să construiască acel zid pentru a proteja copiii care locuiesc în acele blocuri sociale de posibile accidente. Ori Poliţia municipiului Baia Mare ne-a pus la dispoziţie o adresă care a arătat că cele mai multe accidente au avut loc pe Bulevardul Bucureşti. Noi pe Bulevardul Bucureşti nu am constatat să se fi construit un zid pentru protecţia copiilor care locuiesc în acele blocuri", a declarat pentru maramedia.ro, Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Primarul municipiului Baia Mare a declarat că va contesta decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în instanţă, la Curtea de Apel Cluj, dar acest lucru pare să nu îi sperie deloc pe reprezentanţii CNCD. "Suntem pregătiţi, nu este singura persoană sancţionată de noi care atacă o hotărâre a CNCD-ului. Cam 99,9% sunt atacate în instanţă şi în 90% dintre ele CNCD a câştigat procesele şi a păstrat deciziile în instanţă. Aşteptăm cu interes acest proces şi ne vom pregăti." a mai adăugat Csaba Asztalos, preşedintele CNCD.

Pe lângă amenda aplicată, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a mai cerut demolarea zidului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.