Baia Mare: Consilierii baimareni au aprobat 560 de autorizatii taxi

Baia Mare: Consilierii baimareni au aprobat 560 de autorizatii taxi

Douazeci si doi de consilieri locali baimareni au votat astazi pentru proiectul de hotarare privind aprobarea numarului maxim de autorizatii taxi in municipiul Baia Mare la 560.

Alesii locali au aprobat un numar de 28 de amplasamente pentru statiile taxi si un numar de 364 de locuri. Identificarea si stabilirea noilor amplasamente urmeaza sa fie decise de Comisia de Sistematizare a Circulatiei. De asemenea, s-a mai aprobat nivelul maxim al tarifelor de distanta practicate de transportatorii autorizati pentru activitatea de transport persoane in regim de taxi, si anume de 3 lei/km. Potrivit proiectului, caroseria autovehiculelor destinate transportului de persoane, bunuri sau marfuri in regim de taxi ar trebui sa aiba in totalitate si in mod obligatoriu culoarea alba. Insa momentan, autoritatile locale inchid ochii la acest articol din proiect, lasand-i pe administratorii firmelor sa functioneze cu autovehiculele taxi care au caroseria de alta culoare. "Autovehiculele taxi care au caroseria de alta culoare vor fi inlocuite pe cale naturala, in conditiile legii, numai cu autovehicule a caror caroserie are in totalitate culoarea alba", se arata in proiectul de hotarare.

Taxiurile albe trebuiau sa functioneze in Baia Mare inca din 1 iulie 2010. Mai mult, pana la 1 iulie 2009 toate taxiurile din Baia Mare trebuiau sa fie galbene, cel putin de la jumatatea masinii in sus. N-a fost bine nici asa, soferii au facut scandal iar consilierii locali au cedat, propunand in schimb o serie de amendamente. Printre acestea si acela ca pana la 1 iulie 2010 toate taximetrele sa fie albe. A trecut si 1 iulie 2011 si autovehicule taxi de culoare alba vedem prea putine. Iar consilierii locali se pare ca au mai trecut inca o data cu vederea acest aspect.

Taxe pentru obtinerea documentelor aferente autorizatiei taxi:

– 100 lei pentru eliberarea si vizarea autorizatiilor de transport

– 100 lei pentru eliberarea si prelungirea autorizatiilor taxi si a copiilor conforme

– 100 lei pentru eliberarea si prelungirea autorizatiilor de dispecerat

– 50 lei pentru eliberarea ecusoanelor TAXI si RENT CAR

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.