Baia Mare: Comunităţile de romi de pe Craica şi Pirită, subiect de masă rotundă

Baia Mare: Comunităţile de romi de pe Craica şi Pirită, subiect de masă rotundă

ASOCIATIA UMANITARA IMPREUNA PENTRU EI in parteneriat cu FUNDATIA SOROS au organizat în această dimineaţă o întâlnire cu primarul orasului Baia Mare, Catalin Chereches alaturi de reprezentanti ai Administratiei Publice Locale, Serviciului Public de Asistenta Sociala, DGASPC Maramures, Inspectoratului Scolar Maramures, AJOFM si reprezentanti ai ONG-urilor locale, în cadrul căreia s-a readus în discuţie situaţia comunităţilor de romi de pe Craica şi Pirită.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre situatia locuirii romilor din comunitatile Craica si Pirita şi au fost prezentate rezultatele evaluarii sociale a comunitatilor. De asemenea, au fost solicitate propuneri si solutii pentru rezolvarea problemelor acestora. Un alt subiect abordat a fost situatia copiilor din comunitatile Craica si Pirita; nivelul lor de educatie, frecventa si abandonul scolar. Au mai fost abordate problemele de infractionalitate şi cele care au fost identificate până în prezent, starea de sanatate a comunitatilor de romi din Craica si Pirita; organizarea comunitara, propuneri pentru  procesul de consolidare comunitara, abilitatile de locuire a romilor, principiile arhitecturii participative, exemple si modele de interventie in alte comunitati de romi din Romania. De asemenea, s-a atras atenţia asupra strategiei Guvernului Romaniei de Incluziune a cetatenilor de etnie roma dar şi asupra programelor de preventie, propuneri si solutii.

După-masă, se vor efectua vizite în comunităţile de romi de pe Pirită, Craica iar spre finalul zilei se va organiza un grup de discutii cu reprezentanti ai Autoritatilor Publice Locale, Serviciului Public de Asistenta Sociala si reprezentanti ai comunitatilor de romi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.