Baia Mare: Compozitorul Horia Moculescu şi-a mărturisit memoriile în faţa publicului băimărean

Baia Mare: Compozitorul Horia Moculescu şi-a mărturisit memoriile în faţa publicului băimărean

Compozitorul Horia Moculescu a fost prezent astăzi în municipiul Baia Mare pentru a-şi lansa cel mai recent volum al său – DOAR ATÂT MI-AM AMINTIT. Este o carte de memorialistică, scrisă într-un ritm alert, în care autorul povesteşte mai mult despre frământările sale trăite de-a lungul vieţii.

Lansarea cărţii a avut loc la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu", în prezenţa unui tânăr destul de restrâns. Plin de umor şi autoironie, Horia Moculescu a depănat publicului băimărean amintiri care şi-au lăsat amprenta asupra vieţii sale. Însă nu şi din viaţa sa privată, deoarece, motivează acesta, fiecare om are secrete şi gânduri pe care le păstrează doar pentru el. "Am venit în faţa dumneavoastră şi a celor care vor citi cartea cu hotărârea de a nu vă ascunde nimic în afara problemelor sentimentale, mondene. N-am niciun fel de trimitere mondenă, am două trei fraze despre sentimente şi despre relaţiile mele, amintesc de o iubire din facultate al cărei nume nu-l spun dar e o iubire care s-a păstrat frumoasă până astăzi. De exemplu, sunt convins că mâine sau poimâine îmi va da un telefon să mă întrebe cum a fost lansarea la Baia Mare. Postscriptumul spune atât. Am fost căsătorit de patru ori. Deci, nimic depre nimeni pentru că mi se pare normal să nu spui nimic. Există lucruri în interiorul tău pe care este nepermis să le dezvălui, sunt ale tale, personale, chiar dacă sunt implicate şi alte persoane, cu atât mai mult. Când e vorba despre două persoane, tu nici nu ai voie să vorbeşti despre amândoi. Şi dacă vreau să vorbesc despre viaţa mea sentimentală obligatoriu trebuie să vorbesc despre altă persoană. Nu vreau să scriu. Am trecut prin atât de multe în viaţa aceasta încât ele nu se regăsesc nici pe felul meu de a fi, nici pe felul meu de a mă manifesta, poate în muzică am fost un tip romantic şi sentimental, am mult mai puţine piese mişcate compuse decât piese lirice", a mărturisit compozitorul Horia Moculescu

Volumul "Doar atât mi-am amintit" semnat de compozitorul Horia Moculescu se găseşte deja în librării şi poate fi cumpărat la preţul de 35 lei.  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.