Baia Mare: Comisarii de la Protecţia Consumatorilor i-au ars la buzunare pe mai mulţi agenţi economici pentru neregulile depistate

Baia Mare: Comisarii de la Protecţia Consumatorilor i-au ars la buzunare pe mai mulţi agenţi economici pentru neregulile depistate

Opt amenzi în valoare de 14.000 de lei au aplicat săptămâna trecută echipele de control responsabile pentru protecţia consumatorilor maramureşeni. Printe cei sancţionaţi s-au aflat un operator economic din Cavnic care închiria echipamente de schi dar şi comerciant din Sighetu Marmaţiei, care comercializa detergenţi fără a respecta normele legale.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a fost sesizat săptămâna trecută de către un maramureşean că un agent economic din zona pârtiilor de la Cavnic nu-şi respectă programul de activitate. "A sunat un consumator care a dorit să închirieze un echipament. Pe afiş era trecut costul, dau exemplu 20 de lei pe o zi dar el nu a putut să închirieze acel echipament pe toată ziua, doar pe perioada cât era deschis biroul care închiria echipamente, respectiv de la ora 10:00 la 13:00, asta nu înseamnă o zi", precizează comisarul şef al C.J.P.C. Maramureş, Olivia Ardelean.

Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei. Mai mult, echipele de control ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au constatat nereguli şi în Sighetu Marmaţiei. "Altă amendă s-a aplicat unui comerciant din Sighet care la comercializarea detergenţilor nu avea informaţii privind provenienţa, conţinutul, compoziţia acestor detergenţi.  Restul amenzilor au fost aplicate la comercializarea produselor textile pentru faptul că nu aveau etichetă tradusă în limba română sau eticheta era incompletă", a mai explicat comisarul şef.

Fiind perioada reducerilor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor derulează în continuare acţiuni de control cu privire la ofertele promoţionale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.