Baia Mare: "Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este o nebuloasă" – Liviu Titus Paşca, senator PNL

Baia Mare: "Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este o nebuloasă" – Liviu Titus Paşca, senator PNL

Liderii Partidului Democrat Liberal vin cu o nouă propunere: comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Ideea a fost lansată luni, în şedinţa de coaliţie. Senatorul PNL, Liviu Titus Paşca este de părere că această propunere este o nebuloasă totală, care va zăpăci şi mai mult electoratul.

Liviu Titus Paşca a declarat pentru maramedia.ro că propunerea de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare nu ar fi o mare problemă doar că se va amesteca ce face primarul cu ce face parlamentarul. "La alegerile locale, cetăţenii sunt chemaţi să aleagă autorităţile cu importanţă locală şi judeţeană. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, parlamentarii fac legi ori dacă noi comasăm alegerile, amestecăm ce face primarul cu ce face parlamentarul. E o nebuloasă. Ne lovim de realitatea faptică. Se spune că la alegerile locale se prezintă cetăţeni într-un număr mai mare ceea ce reprezintă un argument ca tot atunci să se aleagă, într-un număr mai mare, şi parlamentarii. Zăpăcesc electoratul. Lumea politică chiar a înnebunit de tot", a precizat senatorul PNL, Liviu Titus Paşca. Senatorul a mai adăugat că în aceste momente de criză, comasarea alegerilor se justifică numai pentru reducerea cheltuielilor dar că "va trebui păstrată şi o logică a alegerilor".

Preşedintele Partidului Democrat Liberal Maramureş, Mircea Man, spune că propunerea de comasare a alegerilor este o "chestiune benefică". "Sunt atâtea proiecte care trebuie să fie finalizate. Dacă vorbim despre comasarea alegerilor ne gândim automat la diminuarea cheltuielilor, dar e benefic, pentru că ne aflăm într-un moment de austeritate. Sunt convins că unii se vor supăra dacă această propunere va fi pusă în aplicare. În plus, nu-i purtăm pe cetăţeni de două ori pe drumuri", a declarat pentru maramedia.ro, preşedintele Partidului Democrat Liberal Maramureş, Mircea Man.

"Electoratul nu va înţelege absolut nimic din comasarea alegerilor. Nu va face decât să producă şi mai mare confuzie în capul românilor. Este o idee care să acopere victoria USL în Maramureş. USL îşi doreşte alegeri anticipate. Noi suntem pregătiţi să ne batem cu PDL şi mâine", a arătat purtătorul de cuvânt al PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Ideea de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare este văzută cu ochi buni de către primarul liberal al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. "Este o idee foarte bună. Pe mine nu mă deranjează. Cheltuim mai puţin, intoxicăm mai puţini oameni, murdărim mai puţin oraşul. Este un echilibru între politica de la nivel central şi cea de la nivel local, este o interdependenţă între planul local şi general", a punctat edilul municipiului reşedinţă de judeţ, Cătălin Cherecheş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.