Baia Mare: Cinci etnii la Festivalul Minoritatilor "Diversitate prin Unitate" care va avea loc în 5-6 august în Baia Mare

Baia Mare: Cinci etnii la Festivalul Minoritatilor "Diversitate prin Unitate" care va avea loc în 5-6 august în Baia Mare

In perioada 5-6 august, la Teatrul de vara al Muzeului de Etnografie din municipiul Baia Mare se va desfasura Festivalul Minoritatilor "Diversitate prin Unitate", organizat de Ansamblul Folcloric National Transilvania si Asociatia de Tineret "Am fo si-om fi".

In cadrul acestui eveniment, etnia maghiara va fi reprezentata de Ansamblul Folcloric Somfa Coltau. Reprezentantii etniei rome vor fi Ansamblul de Dansuri si Traditii Tiganesti din Coltau, Tudor Lakatos "Elvys Romano" si Ansamblul "Romano" si Formatia de dansuri "Romano Iloro" din Somcuta Mare. Etnia germana va fi reprezentata de Grupa de dans "Edelweiss" din Viseu de Sus iar etnia ucraineana de Maria Sauca si Raducu Pongracz.

Invitati: Ansamblul "Traditii Maramuresene" Baia Mare, Ansamblul "Stejarul" din Finteusu Mare, Ansamblul Folcloric National Transilvania. Invitat special: Ovidiu Bartes. Parteneri: Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara si Asociatia Producatorilor de Produse Ecologice Maramures. Evenimentul va fi prezentat de Octavian Butuza si Marilena Chiorean Florescu.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.