Baia Mare: Catalin Chereches, la mana Elenei Udrea

Baia Mare: Catalin Chereches, la mana Elenei Udrea

Primarul orasului Baia Mare, Catalin Chereches, cel care a fost sustinut de Uniunea Social Liberala la alegerile pentru functia de primar in luna mai, este acum la mana ministrului PDL al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Cel putin asta considera presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.

Prezent in Baia Mare cu ocazia conferintei de alegeri a organizatiei municipale PSD Baia Mare, Victor Ponta a sustinut astazi o conferinta in cadrul careia a declarat ca primarul Catalin Chereches este "un cersetor la usa doamnei Udrea". Victor Ponta a mai specificat ca in aceasta situatie se afla de fapt toti primarii care au nevoie de semnatura ministrului Elena Udrea pentru accesarea de fonduri europene. "Un primar din Romania nu primeste niciun leu pentru nimic, decat daca ii da PDL-ul. Sunt santajati acesti primari cu <Domnule, daca vii la noi, numai asa primesti bani>. Sau acum cum sunt alegeri, primarii din Colegiul 2 n-au primit niciun ban de trei ani de zile ca sunt liberali. Acum o sa primeasca dar atentie, doar daca o sa voteze cu candidatul PDL. E un lucru anormal, profund anormal si profund nociv, toxic, pentru ceea ce se intampla in Romania si anume faptul ca noi toti acceptam ca un primar numai daca se caciuleste si promite ca merge la PDL, numai asa primeste niste bani pentru comunitatea lui. Primarii insa sunt oameni care se descurca, de obicei si o sa le promita doamnei Udrea ca e iubesc, ca e cea mai frumoasa, o sa ii ia banii si o sa candideze la USL", considera presedintele PSD, Victor Ponta.

In ciuda acestui fapt, Victor Ponta este de parere ca primarul Catalin Chereches alaturi de consilierii baimareni PSD vor trebui sa faca eforturi astfel incat fondurile pentru municipiul Baia Mare sa fie deblocate. "Mi se pare profund incorect si toxic faptul ca toate proiectele municipiului Baia Mare de finantare europeana sunt blocate la semnatura doamnei Udrea si mi s-ar parea cu totul si cu totul anormal ca semnatura doamnei Udrea sa fie conditionata de sustinerea candidatului PDL la colegiu. Vedeti, trocul asta <Nu-ti semnez proiectele pentru Baia Mare decat daca spui ca sustii candidatul nostru> este un troc profund imoral si ilegal. Asa incat eu il incurajez si pe domnul Chereches si pe toti colegii consilieri locali sa se bata mai departe pentru proiecte, este dreptul lor sa obtina acele proiecte, doamna Udrea nu-si vinde vreo poseta ca sa le dea bani ci isi face datoria de ministru sa semneze acele proiecte", a mai sustinut Victor Ponta.

Daca astazi Victor Ponta a declarat ca il incurajeaza pe Catalin Chereches, in cadrul conferintei municipale de ieri, acelasi Victor Ponta a subliniat raspicat ca USL nu trebuia de la inceput sa se bazeze pe actualul primar al Baii Mari. Potrivit unor zvonuri, Catalin Chereches cocheteaza cu Partidul Democrat Liberal si mai mult decat atat, sansele de a o sustine pe Mariana Pop pentru functia de deputat sunt destul de mari. Chiar daca primarul municipiului Baia Mare infirma in prezent aceste zvonuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.