BAC: Procent scăzut de promovabilitate în urma contestaţiilor la liceele din SIGHETU MARMAŢIEI

BAC: Procent scăzut de promovabilitate în urma contestaţiilor la liceele din SIGHETU MARMAŢIEI

Rezultatele de la bacalaureat, in urma contestatiilor, au fost afisate in cursul zilei de astazi. Cu toate ca marea majoritate a elevilor contestatari sperau sa promoveze in urma afisarii rezultatelor de la contestatii, a fost prea mic numarul celor care au rasuflat usurati dupa afisarea definitiva a rezultatelor.
In judetul Maramures au fost depuse nu mai putin de 2.573 de contestatii, cele mai multe – 1.012 – vizand proba obligatorie a profilului, matematica sau istorie. La limba romana au fost depuse 971 de contestatii iar la proba la alegere 758, dintre care, cele mai numeroase la geografie 314 si biologie 169. Dis de dimineata, atat elevi cat si parinti au luat cu asalt centrele de examinare din municipiul nostru, in speranta ca in urma contestatiilor depuse vor fi declarati admisi. Din nefericire, a fost prea mic numarul celor care au rasuflat usurati dupa afisarea definitiva a rezultatelor.
La centrul de examinare de la Scoala « George Cosbuc » din Sighetu Marmatiei, unde au sustinut examenul de bacalaureat elevii de la Grupul Scolar Forestier, doar cinci elevi din totalul celor care au depus contestatie, au avut un rezultat pozitiv. Tot cinci elevi au fost declarati admisi in urma contestatiilor si de la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii, in timp ce la Liceul Regele Ferdinand a trecut peste acest obstacol, doar un singur elev.
Cei care nu au obtinut note de trecere la acest examen mai au o sansa in sesiunea din toamna. In perioada 11-15 iulie vor avea loc inscrierile pentru aceasta noua etapa, iar pe 22-23 august va debuta examenul, cu probele de evaluare a competentelor. Incepand din 29 august vor fi organizate examenele scrise, iar rezultatele vor fi afisate in data de 4 septembrie.

In urma contestatiilor depuse, la nivelul judetului Maramures se inregistreaza o promovabilitate de 47,65%. Daca inainte de depunerea contestatiilor numarul elevilor promovati la examenul de bacalaureat a fost de 2361, in urma recorectarii lucrariloe acesta a urcat la 2424. Cei mai multi elevi au obtinut medii intre 6 si 6,99, iar cei mai putini intre 9 si 9,99. Doar 3 elevi din Maramures au obtinut media totala de 10.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.