Baia Mare: Bugetul propriu al judeţului a fost rectificat. CJ a pus deoparte 45.000 lei pentru colindatori

Baia Mare: Bugetul propriu al judeţului a fost rectificat. CJ a pus deoparte 45.000 lei pentru colindatori

Aleşii judeţeni au aprobat vineri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Maramureş, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Maramureş pe anul 2011 prin diminuarea veniturilor şi a cheltuielilor totale cu suma de 3.689,00 mii lei, ca urmare a modificării surselor de finanţare.

Astfel, au fost diminuate cu suma de 878.000 lei veniturile proprii formate din impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri. Cu suma de 2.811 mii lei s-au diminuat cotele defalcate din impozitul pe venit. La partea de cheltuieli, se majorează bugetul Centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională Baia Mare cu 110.000 lei. De asemenea, bugetul Muzeului judeţean de istorie şi arheologie Maramureş se majorează cu 79.000 lei iar cu 400.000 lei se majorează fondul de rezervă la dispoziţia Consiliului Judeţean pentru acordarea de ajutoare de urgenţă şi finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute.

Cu toate că veniturile proprii au fost reduse, majorarea bugetelor instituţiilor menţionate mai sus a fost posibilă datorită recuperării unor sume reprezentând plăţi efectuate în anii precedenţi şi recuperate în anul curent în sumă de 1.435 mii lei precum şi a disponibilizării unor sume care nu mai sunt necesare până la finele anului, din bugetele unor ordonatori terţiari.

Pentru finanţarea acţiunii de primire a colindătorilor de către conducerea Consiliului Judeţean Maramureş şi acordarea de pachete pentru salariaţii şi copiii minori ai salariaţilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă ale anului 2011, Consiliul Judeţean Maramureş a stabilit suma de 45.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.