Baia Mare: Atac subtil la proiectul de reorganizare propus de USL

Baia Mare:  Atac subtil la proiectul de reorganizare propus de USL

Atac la proiectul de regionalizare al Uniunii Social Liberale. Pedelistii maramureseni se arata oarecum iritati fata de comentariile care se aduc la proiectul lor de regionalizare in timp ce si USL-ul are pregatit un astfel de proiect dar nimeni nu face comparatii pe aceasta tema.

"Stiti bine ca proiectul pe care l-a propus USL-ul angajeaza costuri suplimenatre ceea ce este de nedorit. Mai creeaza o structura noua, o veriga administrativa noua, ceea ce contravine unei logici normale pentru o impartire noua a administratiei si a teritoriului national. Dar in acest moment, hotararea nu este luata. Este o abordare politica, se discuta intre fortele politice care alcatuiesc actuala guvernare, tema este de asemenea, data in cercetarea institutiilor de specialitate", spune senatorul PDL, Gheorghe Mihai Birlea.

Reprezentantii organizatiei politice judetene PDL spun ca se vor face multe studii pana se va lua o decizie finala a reorganizarii administrativ teritoriale. Iar in ultima instanta, se va sta de vorba si cu reprezentantii societatii civile si cu partidele din opozitie. "Asta e si motivatia de fond pentru care si presedintele Romaniei a invitat toate fortele politice la Cotroceni. Pentru ca o spun, acum, raspicat. Dupa Constitutia Romaniei, nicio lege nu este mai importanta decat legea impartirii administrativ-teritoriale. Ea produce efecte in toata zona legislativa. Si in zona administratiei publice locale, si in zona finantelor publice, si in legea electorala s.a.m.d. Daca va avea loc o asemenea reorganizare, atunci sa stiti ca si legislatia va fi puternic marcata si operatiunea in sine va fi una extrem de complexa", adauga senatorul PDL, Gheorghe Mihai Birlea.

De asemenea, senatorul PDL, Gheorghe Mihai Birlea, a dat asigurari ca regionalizarea tarii nu se va face pe criterii etnice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.