Baia Mare: Asociaţia TEAM FOR YOUTH lansează azi Job Roulette, un proiect despre cum este perceput si abordat somajul in contextele culturale

Baia Mare: Asociaţia TEAM FOR YOUTH lansează azi Job Roulette, un proiect despre cum este perceput si abordat somajul in contextele culturale

Asociaţia TEAM FOR YOUTH lansează azi "Job Roulette", un proiect despre cum este perceput si abordat somajul in contextele culturale.

"Daca generatia anilor ’50 – ’60 s-a bucurat de o inflorire financiara si sociala care le-a permis sa gaseasca cu usurinta un loc de munca, sa se desprinda de casa parintilor si sa isi formeze o familie inca de timpuriu, astazi, tinerii nostri intamplina dificultati in a se angaja, in a deveni independenti din punct de vedere financiar.
Cumva, ni se pare ca se intampla doar la noi si ca, daca plecam din tara, in alta parte ne va fi  mai usor. Impartasind, insa, aceste experiente cu tineri de alte nationalitati, vom vedea ca lucrurile nu sunt diferite nici la ei.", spun organizatorii.

Asociatia TEAM FOR YOUTH din Baia Mare se pregateste sa faciliteze un astfel de dialog. In perioada 15 – 23 iulie, va gazdui un grup de 35 de tineri din 7 state diferite si care provin din medii diferite, pentru un schimb de idei, valori, experiente legate de cum este perceput si abordat somajul in contextele lor culturale. Statele participante in proiect sunt: Romania, Ungaria, Turcia, Italia, Spania, Bulgaria si Germania. Tinerii participanti au varste cuprinse intre 18 si 25 de ani  si, o parte dintre ei, sunt persoane cu dizabilitati psihice sau fizice.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.