Baia Mare: Angajaţii Romplumb şi-au exprimat disperarea şi revolta printr-un marş de protest

Baia Mare: Angajaţii Romplumb şi-au exprimat disperarea şi revolta printr-un marş de protest

Revoltă şi disperare astăzi, pe străzile din municipiul Baia Mare. Aproximativ 400 de angajaţi ai societăţii Romplumb s-au strâns în această dimineaţă în curtea uzinei, de unde au plecat într-un marş de protest spre Prefectura Maramureş. A fost o nouă zi de grevă pentru aceşti oameni care riscă să îngroaşe rândurile şomerilor în judeţul Maramureş.

Ajunşi în faţa Prefecturii, protestatarii erau hotărâţi să intre cu forţa în instituţie. Doar că s-au lovit de oamenii legii şi de liderii de sindicat, care i-au convins că gesturile de violenţă nu sunt soluţia optimă pentru rezolvarea situaţiei disperante în care au ajuns aceşti oameni.

Liderul de sindicat al societăţii Romplumb este de părere că toate demersurile şi promisiunile care s-au făcut până acum pentru salvarea uzinei şi implicit a celor aproximativ 600 de oameni care lucrează aici nu reprezintă nimic altceva decât minciuni şi praf în ochi. "Am crezut că vom munci, am crezut că vom primi acordul autorităţii de mediu pentru ca să continuăm activitatea pe cele şase luni de zile care ne-au fost promise. Un oraş întreg a fost martor la declaraţia domnului Silvian Ionescu că vom mai funcţiona încă şase luni de zile pentru a reuşi să rezolvăm problemele care sunt în Romplumb. Atât cele tehnice cât şi cele sociale. Suntem disperaţi. Nu mai avem încredere în nimeni. Toţi ne-au minţit, toţi ne-au promis", a spus Ana Şarga, preşedintele Sindicatului Romplumb.

Oamenii sunt supăraţi rău pe autorităţile judeţului şi nu-şi doresc decât să se întoarcă la muncă. Însă majoritatea dintre ei au inceput să îşi piardă această speranţă. În cele aproximativ două ore de protest, angajaţii Romplumb nu s-au mai săturat să transforme autorităţile locale şi centrale în hoţi şi mincinoşi. " Am ieşit în stradă pentru locurile de muncă li pentru plăţile compensatorii. Conducerea e cu noi, ţine cu muncitorii. Împotrivă noastră sunt Cătălin Cherecheş şi şleata lui, cu deputaţii", a spus unul dintre angajaţii Societăţii Romplumb. "Eu aş vrea să muncesc. Vreau ca toţi colegii să ne întâlnim, să putem să dăm mâna, zi de zi, fiecare cu fiecare, că toţi ne cunoaştem. Eu, cel puţin, sunt de zece ani în această întreprindere. Vreau ca toţi colegii mei să ne întâlnim şi mâine dimineaţă să putem strânge mâna la locurile noastre de muncă. Fiecare cu fiecare. Să putem ştii că avem salarii şi pâine pe masă", a spus un alt angajat Romplumb.

Protestul de astăzi s-a finalizat la fel ca în celelalte dăţi, fără niciun răspuns concret, doar cu promisiunea că uzina îşi va relua activitatea în zilele ce urmează.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.