Baia Mare: Anchete sociale la domiciliul băimărenilor care au solicitat ajutor de încălzire

Baia Mare: Anchete sociale la domiciliul băimărenilor care au solicitat ajutor de încălzire

Aproximativ 4.900 de băimăreni au depus cereri la Serviciul Public de Asistenţă Socială pentru a beneficia în această iarnă de ajutorul financiar acordat pentru încălzirea locuinţelor. Reprezentanţii Serviciului spun că, în luna decembrie, vor începe controalele în teren pentru a verifica dacă datele din dosar corespund într-adevăr cu situaţia de la domiciliu.

Reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Baia Mare spun că din cele aproximativ 4.900 de cereri depuse, 85 au fost respinse din varii motive. "Motivul respingerilor în general a fost deţinerea maşinilor cu capacităţi peste 1.600, a doua locuinţă sau terenuri. La lemne au fost depuse 300 de cereri, şi acolo au fost vreo 35 de respingeri, din aceleaşi motive iar la energie termică, 255 de cereri. Faţă de anul trecut, numărul este cam acelaşi, surprinzător, deşi condiţiile s-au înăsprit", a declarat Cornelia Raţ, şef serviciu social S.P.A.S. Baia Mare.

Anchetele sociale impuse de lege, în procent de 60% din numărul cererilor depuse, vor începe în luna decembrie. "În urma anchetelor solicitate vom constata dacă cererile corespund cu situaţia din teren. Dacă nu va corespunde această situaţie, atunci se va face recalcularea baremului în care se încadrează. Dacă se încadrează tot în acelaşi barem, subvenţia va continua, dacă nu, în primul rând, cererea va fi încetată cu luna următoare constatării neregulilor", a adăugat Cornelia Raţ.

Reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială mai informează că pot beneficia de ajutor de încălzire persoanele care au un venit net lunar de până la 615 lei pe membru de familie.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.