Baia Mare: Agenti economici sanctionati pentru neafisarea preturilor

Baia Mare: Agenti economici sanctionati pentru neafisarea preturilor

In ciuda numarului redus de comisari din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor, neregulile depistate la agentii economici din judet sunt santionate pe banda rulanta. Numai in ultima saptamana, echipele de control au aplicat amenzi in valoare de 19.000 de lei, cele mai multe fiind acordate operatorilor economici care nu au avut afisate preturile produselor expuse spre comercializare.

In ultimele zile, comisarii C.J.P.C Maramures au verificat un numar de 36 de agenti economici iar cele mai multe santiuni au fost aplicate agentilor economici care nu au respectat termenele pentru repararea bunurilor. Totodata, au mai fost aplicate sanctiuni comerciantilor care vindeau preparate din carne fara ca pretul acestora sa fie expus cumparatorilor. De asemenea, echipele de control au depistat 27.000 litri de apa minerala depozitati in conditii necorespunzatoare, mai precis in plin soare.

In vizorul echipelor de control au intrat si solarele si pensiunile din Maramuresul Istoric. Astfel, au foat amendate toate solarele care nu aveau afisate instructiunile de folosire si pensiunile care nu aveau la vedere tarifele de cazare. Si pentru ca temperaturile depasesc 30 de grade, comisarii C.J.P.C. au mai efectuat controale atat la stranduri cat si la piscine. Aici au fost aplicate sanctiuni doar pentru neafisarea avertizarii cu privire la adancimea apei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.