Baia Mare: Accident rutier grav, cu doi morţi şi trei răniţi, simulat în Baia Mare

Baia Mare: Accident rutier grav, cu doi morţi şi trei răniţi, simulat în Baia Mare

Un grav accident de circulaţie în care au fost implicate 4 autoturisme, o motocicletă şi un autobuz a avut loc în această dimineaţă în centrul municipiului Baia Mare. Incidentul s-a soldat cu cinci victime, dintre care două au decedat pe loc. Toată această scenă de groază a fost, din fericire, doar un exerciţiu de simulare pentru a verifica timpul de răspuns şi capacitatea de intervenţie a instituţiilor abilitate în cazul producerii unei astfel de tragedii.

Băimărenii care au trecut astăzi prin centrul municipiului Baia Mare au avut posibilitatea să ia parte la un exerciţiu de simulare şi intervenţie în cazul producerii unui accident rutier, soldat cu victime. Aceştia au putut observa vigilenţa mai multor echipaje ale I.S.U. Maramureş şi ale Poliţiei Rutiere care au intervenit la faţa locului pentru a-i salva pe răniţi şi a evita producerea unei tragedii.

Exerciţiul de simulare şi intervenţie face parte din Programul „Eşti în siguranţă”, un proiect de prevenire în implicarea de accidente rutiere a participanţilor la trafic. "Vom putea cunoaşte modalitatea şi capacitatea de intervenţie a structurilor abilitate să gestioneze şi să coordoneze conform procedurilor activităţile la producerea unei situaţii de urgenţă. Simularea de astăzi constituie şi o lecţie de educaţie rutieră, respectiv de conştientizare a populaţiei, mai ales a tinerilor şoferi care conduc cu viteză excesivă autovehicule pe drumurile publice", a precizat purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

Organizatorii acestui eveniment doresc ca următorul exerciţiu de simulare a unui accident rutier să fie organizat la graniţa dintre judeţele Maramureş şi Satu Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.