Baia Mare: 14 personalităţi, printre care 2 sigheteni, au primit premii de recunoştinţă pentru activitatea pe care o desfăşoară

Baia Mare: 14 personalităţi, printre care 2 sigheteni, au primit premii de recunoştinţă pentru activitatea pe care o desfăşoară

Sfârşitul anul 2011 s-a încheiat cu un eveniment festiv pentru autorităţile şi personalităţile reprezentative ale judeţului Maramureş. Astăzi, la Palatul Administrativ, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor Preşedintelui, ediţia 2011. Premiile de excelenţă reprezintă o tradiţie prin care Consiliul Judeţean recompensează activitatea unor maramureşeni de seamă care au ajutat la dezvoltarea şi recunoaşterea judeţului pe plan internaţional.

14 personalităţi din domeniile spiritual, cultural, economic, administraţie publică şi sport au fost premiate astăzi cu diplome de onoare şi plachete. Premiile Domeniului Spiritual au revenit Înalt Preasfinţiei Sale Iustinian Chira, arhiepiscopul şi memoria vie a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului dar şi Preasfinţiei Sale Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, desemnat de altfel ctitorul Rohiei moderne. "Încheiem un an, un secol, un mileniu şi începem un nou an, un nou secol şi un nou mileniu. Din acest motiv, găsindu-mă în faţa dumneavoastră, mă impresionează gestul pe care l-aţi făcut, ca să ne amintim cu toţii de ceea ce am făcut, cum nu am făcut şi ce trebuia să facem" a cuvântat Î.P.S. Iustinian Chira, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. "Prin faptul că ne-aţi aşezat între elitele societăţii maramureşene şi băimărene, înţeleg că autorităţile statului apreciază relaţiile pe care le are Biserica Ortodoxă la nivel central, la nivel judeţean şi la nivel local cu instituţiile statului", a evidenţiat P.S. Iustin Sigheteanu, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Domeniul cultural a presupus premierea a 7 personalităţi, printre care etnologul Mihai Dăncuş, păstrătorul culturii populare şi Peter Hurley, promotorul artei şi culturii maramureşene tradiţionale. "Sunt pentru prima dată onorat şi cinstit aici şi vă mulţumesc. Fie ca acest gest care s-a întâmplat, s-a făcut aici prin graţia domnului preşedinte, să pună sub semnul bunului augur anul care va veni", a spus etnologul Mihai Dăncuş. "Mă bucur că m-aţi onorat cu această recunoaştere pentru un început care sper că o să dea roade din ce în ce mai frumoase. Vă mulţumesc foarte mult", a apreciat Peter Hurley, promotor al culturii maramureşene.

În cadrul evenimentului festiv au mai fost premiaţi pentru activitatea pe care o desfăşoară şi 4 directori generali ai unor societăţi comerciale maramureşene, printre care şi Vasile Godja din Sighetu Marmaţiei. "Vă mulţumesc dumneavoastră pentru aprecierea de 20 de ani a PLIMOB-ului, dar vreau să vă spun un singur lucru. Peste 30 de milioane de oameni stau, gândesc pe scaunele pe care le produc în Sighetu Marmaţiei cu Made in Romania. Vă mulţumesc", a menţionat Vasile Godja, director general SC Plimob SA.

Ceremonia decernării premiilor preşedintelui s-a încheiat cu premierea colonelului Ioan Pop, inspector şef al ISU Maramureş, a primarului comunei Fărcaşa şi a vicecampionului olimpic şi multiplu campion mondial de canotaj, Vasile Tomoioagă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.