Baia Mare: 12 firme sighetene, în "Topul Firmelor din judeţul Maramureş 2010"

Baia Mare: 12 firme sighetene, în "Topul Firmelor din judeţul Maramureş 2010"

19 firme din Maramureşul Istoric dintre care 12 din Sighetu Marmaţiei au fost premiate astăzi de către Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a evenimentului „Topul Firmelor 2010”. În an de criză financiară, 1.393 de firme s-au înscris în Topul 2012 însă doar 122 au fost catalogate drept cele mai competitive companii maramureşene.

În cel de-al doilea an de criză economico-financiară şi de recesiune, Topul Firmelor organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş a ajuns la vârsta majoratului. 122 de societăţi comericiale au fost premiate astăzi de către Camera de Comerţ, dintre care 12 au fost din municipiul Sighetu Marmaţiei. Acestea îşi desfăşoară activitatea în domeniul textilelor, construcţiilor, producţiei, în domeniul mecanic,în  imobiliare, medicină şi comerţ.

Potrivit specialiştilor, cel mai afectat sector în 2010 a fost cel privat, asta deoarece "venea după şocul anului 2009 care a însemnat pentru Maramureş scoaterea din funcţiune a 3.561 de societăţi comerciale cu activităţi suspendate, radiate sau dizolvate. Cu efective restrânse, economia judeţului nu a simţit căderi majore la principalii indicatori economico-financiari raportaţi la bilanţurile contabile la 31 decembrie în comparaţie cu anul 2009, dar semnificative faţă de anul 2008", a declarat preşedintele Camerei de Comerţ Maramureş, Gheorghe Marcaş. "Fără dumneavoastră, fără aceste firme, nu ştiu unde ar fi ajuns judeţul nostru. Odată cu dispariţia mineritului a dispărut totul din acest judeţ", a precizat subprefectul judeţului Maramureş, Gyongyike Bondi.

Recesiunea a curăţat economia judeţului de multe firme care realizau rezultate slabe sau care lucrau la negru. Cu toate că numărul firmelor care au raportat cifra de afaceri a fost mai mică cu 691 de societăţi comerciale, cifra de afaceri înregistrată pe judeţ a fost mai mare în 2010 faţă de 2009 cu 720 milioane de lei. La capitolul profit brut, cu toate că s-au înregistrat cu 319 firme mai puţin în 2010 faţă de 2009, acesta a crescut cu 5,5%. Camera de Comerţ şi Industrie a mai acordat premii speciale pentru managerul anului, femeia manager a anului, cea mai profitabilă companie, pentru compania cu cea mai mare cifră de afaceri şi cel mai mare număr de salariaţi din Topul Firmelor dar şi pentru cel mai tânăr manager, premiu care i-a revenit lui Radu Negulescu de la LOADING MEDIA SRL. 

Firme Sighet în "Topul Firmelor 2010": Teredan-Production SRL, Comerpan SRL; Mecanica-Sighetu SA, Făget Sud SRL, Plimob SA, Laguna Serv SRL, Vîrsteana Serv SRL, Adetrans SRL, Soiza SA, Santa Vita SRL, Orizont Sighetu Marmaţiei SRL, Tourism Services Alpina SRL.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.