Baia Mare: 100 de tineri din intreaga tara consiliati la "Next Generation"

Baia Mare: 100 de tineri din intreaga tara consiliati la "Next Generation"

Cea de-a noua editie a Concursului National "Next Generation" de consiliere vocationala si in cariera pentru tineri a debutat astazi in municipiul Baia Mare. Actiunea se va desfasura pana in data de 18 iulie. Concursul "Next Generation" este organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin Inspectoratul Scolar Maramures si Primaria Baia Mare, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Tineret Maramures si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Maramures.

Concursul reuneste, pe o perioada de patru zile, aproximativ o suta de tineri din liceele din Romania si un grup de elevi si profesori din Ucraina. Actiunea urmareste, prin cursuri de comunicare, munca in echipa, pregatirea pentru interviu, managementul conflictelor, completarea unui CV, identificarea abilitatilor personale, sa sprijine tinerii sa-si gaseasca mai usor un loc de munca dupa finalizarea studiilor. Programul de instruire este completat de o excursie turistica in Maramuresul Istoric, precum si cu seri culturale, concursuri si jocuri, creand o ambianta de neuitat si consolidand relatiile de prietenie dintre participanti, bazate pe multiculturalitate.

Prezenta delegatiei din Ucraina confirma buna colaborare dintre romani si ucraineni si totodata continuarea programelor transfrontaliere initiate in anii anteriori, intre Inspectoratul Scolar si Primaria Baia Mare alaturi de Inspectoratul Scolar Teceu si administratiile si scolile din Stramtura, Apsa de Jos, Saltina si Biderica Alba.

Deschiderea oficiala a avut loc astazi, in sala Europa a Primariei Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.