Baia Borşa: Acţiunea de stingere a incendiului continuă

Baia Borşa: Acţiunea de stingere a incendiului continuă

Colonelul Eugen Nour, adjunct al I.S.U. Maramureş a precizat că echipele mixte au reluat, în această dimineaţă, acţiunea de stingere a incendiul pe versanţii montani din  Baia Borşa. Echipele de intervenţie au urcat pe versanţii muntelui şi acţionează pentru lichidarea unor focare izolate, apărute datorită rafalelor de vânt.

Incendiul este ţinut sub control de către echipele de intervenţie (aproximativ 100 de persoane) şi nu s-a extins pe alte suprafeţe de vegetaţie forestieră sau de pădure (suprafaţa afectată este de aproximativ 70 hectare de vegetaţie uscată şi pădure tânără de conifere). Nu au fost înregistrate situaţii în care personalul participant la misiunea de stingere a incendiului să primească îngrijiri sau asistenţă medicală.

Incediul de pe Creasta Cosoşului, în Munţii Gutâi, a fost stins de către echipele de intervenţie care s-au deplasat la faţa locului. Au rămas la faţa locului pentru a monitoriza situaţia silvicultori şi membrii ai comitetului local pentru situaţii de urgenţă Deseşti, iar în cazul apariţiei unor noi focare izolate, se va acţiona pentru lichidare.
Elicopterul de tip MI 17 din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor care a acţionat în Baia Borşa, în perioada 7-8 august, a efectuat 17 survoluri, executand misiuni de cercetare aeriana si de interventie pe versantii din zona Piciorul Caprei si iazului Colbu. Au fost lansaţi din elicopter 825 saci de apă, aproximativ 8500 litri. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.