Avertizare cod galben de ceaţă în partea de vest a judeţului Maramureş

Avertizare cod galben de ceaţă în partea de vest a judeţului Maramureş

Instituţia Prefectului a primit, în această dimineaţă, de la Centrul Meteorologic Transilvania Nord o avertizare de fenomene meteorologice periculoase, resoectiv cod galben de ceaţă în partea de vest a judeţului Maramureş. Avertizarea este valabilă până la ora 10.00. În adresă se menţionează despre scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Ceaţa va fi asociată cu depunere de chiciură.
              Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zonele cu ceaţă, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. 
            Pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţ carosabilul este curat şi uscat. S-a intervenit preventiv pentru a combate formarea poleiului pe DN 18, în Pasul Gutâi (între km 27 şi km 42, unde s-a răspândit o tonă de material antiderapant) şi în Pasul Prislop (între km 154 şi km 180, unde s-a acţionat cu două tone de material antiderapant). 
            Tronsoane cu polei pe DJ 184 şi 109 F 
             Temperatura negativă, curenţii rece de aer, umiditatea din apropierea râului Cavnic, dar şi faptul că pe pârtiile de schi s-a împrăştiat zăpadă artificială a contribuit la formarea poleiului pe DJ 184, pe tronsonul până la intersecţia cu DJ 109 F spre localitatea Strâmbu Băiuţ, respectiv în Pasul Roata şi pe DJ 109F, în zona pârtiilor de schi şi în pe tronsonul din partea montană spre localitatea Budeşti. Angajaţii care asigură şi întreţin viabilitatea celor două dumuri judeţene au răspândit şase tone de material antiderapant.
            Meteo Vremea a fost frumoasă, dar rece noaptea, izolat chiar geroasă. .
             Temperaturi înregistrate pe parcursul nopţii: -5 grade Celsius în Pasul Gutâi; -7 grade Celsius  la Cavnic, în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei; -8 grade Celsius la Târgu Lăpuş;  -10 grade Celsius la  Borşa; -11 grade Celsius la Petrova şi -12 grade Celsius la Copalnic.
       Pentru astăzi meteorologii prognozează o vreme rece, îndeosebi  noaptea şi dimineaţa în Maramureş. Cerul va fi variabil. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -4 şi -8 grade Celsius, izolat mai coborâte în zonele joase. Tot în aceste zone se va semnala ceaţă, care va fi asociată cu depunere de chiciură.  Temperaturi înregistrate la această oră în Maramureş: -8 grade Celsius la Târgu Lăpuş, Borşa şi Leordina; -6 grade Celsius în Baia Mare, Săpânţa şi Ardusat; -5 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei; -4 grade Celsius la Ocna Şugatag; -2 grade Celsius la Dragomireşti.
       

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.