Au apărut mieii în târg

Au apărut mieii în târg

 

În târgul de animale din Sighetu Marmaţiei care are loc în prima zi de luni a fiecărei luni a anului au apărut de azi la vânzare mieii. Începutul este timid, aşa cum era de aşteptat. Producătorii nu se grăbesc să sacrifice un număr mare de animale, de teamă că ar putea să rămână cu carnea acasă sau pe tarabă, aşa că preferă să le scoată la vânzare încă vii.

Cumpărătorii nu s-au înghesuit în jurul mieilor azi la târgul de animale din Sighetu Marmaţiei. Fiecare aşteaptă parcă un chilipir. Producătorii însă sunt decişi să nu lase din preţ, fiindcă tainul a fost scump, iar mieii buni de sacrificat la această vreme sunt puţini. Astăzi în târg cam 30 de miei aşteptau înghesuiţi în căruţe potenţialii cumpărători.

Astăzi mieii s-au vândut doar la bucata şi nu la kilogram că până acum. 250 de lei, acesta era preţul unui miel de paşte de dimensiuni medii. Puţinii potenţiali cumpărători au admirat mieluşeii, au încercat să mai trateze la preţ însă nici unul nu a plecat acasă cu mult râvnitul animal. Cumpărătorii spera că vor avea noroc la negocieri cu producătorii mai aproape de sărbători.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.