VIDEO | Atenție la escroci! Înșelăciune prin metoda ”șmen”

Poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi ieri cu privire la comiterea unei înşelăciuni. Un tânăr de 31 de ani, angajat la o firmă de curierat, a precizat că în timp ce se afla pe bulevardul Traian, a fost abordat de o persoană necunoscută, care i-a solicitat să-i schimbe niște bani. La final și-a dat seama că a fost înșelat.

Tânărul a fost abordat de un necunoscut care l-a rugat să-i schimbe câteva bancnote de 200 de lei. Apoi, persoana necunoscută i-a solicitat din nou să-i schimbe o altă sumă.  După ce împricinatul a plecat, tânărul şi-a dat seama că îi lipsesc o parte din bani şi a sesizat poliţia. S-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările în vederea identificării autorului. Înşelăciunea prin  metoda “şmen” presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecţi la diverse instituţii, magazine sau chiar pe stradă, abordând persoane care ar putea avea asupra lor sume mari de bani. În momentul în care banii sunt predaţi, infractorul sustrage o parte şi îi ascunde, continuând să ţină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeaşi ca la început.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.