ASR Prințul de Wales și Majestatea Sa Margareta s-au întâlnit cu refugiați ucraineni

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a vizitat ieri, centrul pentru refugiaţi ucraineni de la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pentru a vedea răspunsul autorităţilor române şi al organizaţiilor internaţionale şi locale la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni.

Cu această ocazie, Prinţul de Wales şi Majestatea Sa Margareta au discutat cu refugiaţi ucraineni care au fugit de ororile războiului din ţara vecină. Centrul înregistrează zilnic peste 1.000 de vizitatori ucraineni, care merg acolo pentru a se aproviziona cu produse de maximă necesitate: alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi pentru a beneficia de servicii sociale şi consiliere pe perioada şederii în România. Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales şi Majestatea Sa Margareta s-au întâlnit, de asemenea, şi cu voluntarii care sprijină efortul generos de la Romexpo.

Numărul refugiaţilor ucraineni care vin la Centrul de Donaţii de la Romexpo a crescut constant de la începutul războiului, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care administrează centrul cu sprijinul organizaţiilor internaţionale şi locale şi al voluntarilor acestora. Peste un milion de refugiaţi au intrat în România, de la debutul crizei umanitare pe 24 februarie.

Vizita Alteţei Sale Regale la Romexpo vine în urma unei serii de angajamente pe care le-a întreprins în ultimele luni în sprijinul comunităţii ucrainene, inclusiv o
întâlnire cu o familie ucraineană strămutată în Canada, ce a avut loc chiar săptămâna trecută. De asemenea, Alteţa Sa Regală este cunoscut în întreaga lume pentru preocupările sale legate de problemele umanitare şi este în strânsă legătură cu o serie de organizaţii caritabile, care oferă sprijin populaţiei ucrainene, fiind inclusiv preşedintele Crucii Roşii Britanice.

Marea Britanie este unul dintre cei mai importanţi donatori bilaterali în criza ucraineană. Oferta britanică de sprijin se ridică în prezent la aproximativ 400 de milioane de lire sterline în Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare, pentru Ucraina şi ţările vecine. Această sumă include 220 de milioane de lire sterline ca ajutor umanitar, pentru furnizarea de echipamente medicale şi produse de maximă necesitate care salvează vieţi şi îi protejează pe cei vulnerabili, din care 25 de milioane de lire sterline sunt folosite pentru finanţarea răspunsului regional al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi în sprijinul persoanelor care se refugiază în ţări precum România.

Sursa: Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.