I-a fost decernat titlul “Tezaur Uman Viu” continuatorului operei din Cimitirul Vesel, Dumitru Tincu Pop
Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a acordat titlul ”Tezaur Uman Viu” domnului Dumitru Tincu Pop, continuatorul operei din Cimititrul Vesel din Săpânța. Titlul a fost înmânat de către Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Sunt onorat că am avut ocazia de a-i înmâna domnului Dumitru Tincu Pop, continuatorul operei din Cimitirul Vesel, Săpânța, Titlul de ”Tezaur Uman Viu”.
Domnul Dumitru Pop este un ambasador al promovării și păstrării patrimoniului cultural maramureșean, care a reușit, prin munca sa și prin dedicarea față de tradiție și cultură, să ducă mai departe creația meșterului popular Stan Ioan Pătraș și să facă cunoscut Maramureșul la nivel national și internațional într-un mod unic.
Cimitirul Vesel este cunoscut în întreaga lume pentru crucile sale, realizate cu multă migală, pricepere și iubire pentru tradiție și pentru cultură.
Mulțumesc domnului Dumitru Pop pentru profesionalismul și pentru determinarea cu care a continuat această muncă nobilă – sculptarea lemnului, prin care a păstrat și a promovat Cimitirul Vesel”, – a declarat Ionel Bogdan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.