VIDEO | Asociația ”Culori pentru Pace” a adunat peste 700 de desene în proiectul ”Totul va fi bine”, de la copii din mai multe țări

 ”Totul va fi bine”, proiectul educațional al Asociației ”Culori pentru Pace”a adunat peste 700 de desene de la copii din mai multe țări, desene ce poartă un mesaj optimist și în centrul cărora se află curcubeul, un simbol mondial al păcii și al speranței.

Depus la începutul anului școlar la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, proiectul asociației ”Culori pentru Pace”, din România a fost selectat ca și proiect interjudețean. Ceea ce în baza acestui proiect ar fi trebuit să se materializeze într-o amplă expoziție la Sighetu Marmației cu desenele copiilor din România, alături de desene ale copiilor din alte țări, a fost transformat într-un proiect online, din cauza pandemiei prin care trecem cu toții. Mesajele de pace au fost înlocuite de mesajul ”Totul va fi bine”, iar desenele însuflețesc curcubeul, acesta devenind un mesaj de speranță mondial.

Din cauză că această pandemie ne-a izolat pe toți în case, a dat naștere unui nou slogan ”Totul va fi bine!”. Sub acest slogan am regândit și organizat acest proiect în mediul online. Am reușit să adunăm mesaje optimiste și desene  extraordinare de la copii din patru țări, România, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria. Din România au trimis desene copii din București,Timișoara, Botoșani, Șimleul Silvaniei, Cluj, Teleorman și Zalău. Implicarea copiilor și a cadrelor didactice a fost neprețuită în aceste momente grele prin care trece omenirea”, spune Liliana Vîrsta, președintele Asociației ”Culori pentru Pace”, România.

Atât la nivel național, dar și internațional, Asociația ”Culori pentru Pace” și-a transferat întreaga activitate în mediul online.

”Faptul că în proiectul pe care România l-a dezvoltat în această perioadă s-au implicat 785 de copii nu face decât să ne onoreze și totodată să ne arate că în momente grele putem fi optimiști, solidari și putem face lucruri bune și frumoase și de acasă”, spune Liliana Vîrsta.

Toate aceste desene sunt cuprinse într-un album expus pe pagina de Facebook a Asociației ”Culori pentru Pace”.

Proiectul ”Totul va fi bine”s-a desfășurat pe parcursul a 45 de zile și se încheie în data de 9 Mai, Ziua Europei. Proiectul s-a bucurat și de susținerea președintelui Asociației ”I Colori per la Pace”, Antonio Giannelli, de conducerea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8, director Melinda Băldean, a mai multor cadre didactice și a sute de copii care au realizat aceste frumoase desene. Proiectul Culori pentru pace al Asociaţiei cu acelaşi nume a pornit timid în urmă cu 5 ani şi a ajuns să atingă o notorietate surprinzătoare, fiind răspândit în 120 de țări, de pe cinci continente, câştigând recunoașterea Parlamentului European, dar și simpatia tuturor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.