Asistentii persoanelor cu handicap din Maramures rămân din nou fără salarii

Asistentii persoanelor cu handicap din Maramures rămân din nou fără salarii

  Asistentii persoanelor cu handicap din Maramures vor avea din nou probleme in acest an cu salariile. Liderul Cartel Alfa Maramures, Florin Hossu, spune ca fondurile pentru plata salariilor acestei categorii de personal sunt asigurate doar in proportie de 40%. Sindicalistii au decis sa atraga atentia Ministerului Muncii despre acest aspect, dar in acelasi timp vor cere Corpului de Control sa efectueze anchete pentru a fi depistate persoanele cu dizabilitati inchipuite. 

Dupa ce la sfarsitul anului trecut, asistentii persoanelor cu handicap au fost la un pas sa nu-si ia salariile, din cauza fondurilor insuficiente alocate Maramuresului, in 2012 se pare ca istoria se repeta. Sindicalistii spun ca banii prevazuti pentru plata aceastei categorii de personal ajung doar pentru primul trimestru al anului. Elisabeta Nan  lider  sindical al asistentilor personali a declarat ca s-a intocmit o adresa pe care o va inainta secretarului de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu, pentru a-l informa oficial despre situatia existenta si pentru a se gasi o solutie inainte ca oamenii sa ramana fara bani. In acelasi timp, sindicalistii vor sa solicite anchete din partea Corpului de Control, astfel incat sa fie eliminati din sistem cei care si-au cumparat certificatele care atesta ca sunt persoane cu dizabilitati. 
Intre timp, se fac verificari si la primariile maramuresene de catre reprezentantii Curtii de Conturi, pentru a se vedea cum au fost cheltuite fondurile destinate salariilor asistentilor persoanelor cu handicap. Una dintre primariile vizate este cea din Sapanta unde anul trecut banii destinati salariilor asistentilor personali pur si simplu s-au evaporat.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.