Aproape 16.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate de lucrători ai ITPF Sighet

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au confiscat, la frontiera verde, aproximativ 16.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 182.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Un autoturism de teren  folosit la activitatea infracţională în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În 30 noiembrie, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, la aproximativ un kilometru de la linia de frontieră, un autoturism de teren care se deplasa dinspre graniță către localitatea Brodina.

S-a acționat pentru oprirea autovehiculului, iar la scurt timp, mașina a fost descoperită abandonată, cu cheile în contact și portierele deschise.

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașina abandonată și în apropriere s-au găsit 10.622 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

În aceeași zi, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au observat doi bărbați care se deplasau dinspre râul Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră s-au deplasat pe direcția respectivă, iar în urma cercetării zonei, la aproximativ 350 metri de linia de frontieră spre interior, într-un adăpost pentru animale, au descoperit opt colete cu țigări, acoperite cu baloți de paie. Coletele conțineau 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 58.500 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.