APE TULBURI: Medicii de familie vor păsui CNAS, dar nu renunță la proteste

APE TULBURI: Medicii de familie vor păsui CNAS, dar nu renunță la proteste

 După ce timp de mai multe zile medicii de familie nu au putut elibera rețete gratuite sau bilete de trimitere către medicii specialiști pentru că  relația contractuală cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate a expirat, aceștia și-au reluat activitatea începând din această dimineață.

În cabinetele medicilor de familie din Sighetu Marmației au așteptat azi la rând zeci de pacienți. Aceștia au putut beneficia de gratuitățile pe care le au deoarece medicii au semnat actele adiționale care prelungesc contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Contractele adiționale sunt valabile până în 30 iunie, dată până la care medicii de familie speră că situația lor se va schimba și contractele vor include norme noi. Chiar dacă și-au reluat activitatea aceștia nu renunță la acțiunile de protest nici în perioadă următoare.
"În ciuda protestelor medicilor din ultimele două săptămâni, sesizăm că NU am fost invitați la dialog. Solicităm ferm ieșirea decidenților din dialogul surzilor. Dorim să îi întâlnim în cel mai scurt timp pe cei cu drept de decizie pentru aceste probleme grave ale asistenței medicale primare. Protestul nostru va continua sub alte forme, pe care le vom anunța în perioada următoare", se arată în comunicatul Societății Naţionale de Medicină a Familiei şi al Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Medicii de familie vor protesta în continuare, însă vor găsi alte metode, prin care să nu fie afectați pacienții. În perioadă următoare își vor relua integral activitatea în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.