Anul şcolar ar putea să înceapă la 1 septembrie

Anul şcolar ar putea să înceapă la 1 septembrie

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că s-au primit solicitări pentru decalarea începerii anului şcolar de la 15 la 1 septembrie, dar că părerile sunt împărţite, fiind necesar un dialog la nivelul societăţii civile.
Oana Badea a spus că ministerul a ascultat şi a primit toate semnalele trimise de societatea civilă privind modificarea datei de începere a anului şcolar, astfel încât aceasta să fie decalată de la 15 septembrie la 1 septembrie.
Ea a recunoscut că părerile privind această problemă sunt împărţite, afirmând că a primit semnale pentru susţinerea măsurii de începere a anului şcolar la 1 septembrie din partea Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi din partea cadrelor didactice.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a susţinut că modificarea datei de începere a anului şcolar ar afecta zona turistică pentru că astfel ar dispărea pachetele turistice pentru perioada 1 – 15 septembrie.
"Să începem la 1 septembrie presupune o reconciliere la nivelul întregii societăţi pentru că să începi şcoala la 1 septembrie înseamnă că o bucată destul de consistentă din beneficiarii unor programe turistice 1-15 septembrie nu mai există pe piaţă. Şi asta înseamnă un alt fel de reconciliere care nu depinde numai de o decizie la nivelul Ministerului Educaţiei. Credem că acest pas îl putem face doar prin dialog", a spus Oana Badea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.