ANOFM: Aproximativ 3.000 de persoane ar putea fi ajutate să se angajeze prin programul "A doua şansă"

ANOFM: Aproximativ 3.000 de persoane ar putea fi ajutate să se angajeze prin programul "A doua şansă"

Preledintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Elvira Rodica Andronescu, a declarat marţi că aproximativ 3.000 de persoane, care nu au absolvit ciclul primar şi care nu se pot angajaza, ar putea fi ajutate prin programul "A doua şansă", derulat în parteneriat cu MECTS.
ANOFM, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei (MECTS), au elaborat programul "A doua şansă" prin care astfel de peroane pot fi ajutate ca în doi ani să parcurgă patru niveluri şi astfel să poate fi consiliate şi formate profesional sau să lucreze pe contracte de ucenicie, recent introduse în legislaţia românească pentru a descoperi şi revigora meseriile tradiţionale.
"Există interes pentru anumite meserii tradiţionale. Vom putea avea din nou micii meşteşugari", a declarat preşedintele ANOFM.
Elvira Rodica Andronescu a susţinut că prioritatea sa principală o constituie tinerii şi integrarea lor pe piaţa muncii. În acest sens ea a precizat că elevii şi studenţii pot munci în perioada vacanţelor, fiind remuneraţi cu 250 de lei. În opinia şefului ANOFM, deşi remuneraţia este mică, implicarea lor în astfel de activităţi îi va ajuta să se adapteze mai uşor în piaţa muncii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.