ANM: Temperaturi specifice zonei tropicale în perioada următoare

ANM: Temperaturi specifice zonei tropicale în perioada următoare

 Temperaturile vor specifice celor de început de iulie şi vor ajunge ajunge la 30 de grade Celsius în cursul zilei de joi, iar pe timpul nopţii temperaturile se apropie de cele din zona tropicală, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă pentru MEDIAFAX.

Potrivit ANM, în cursul zilei de marţi şi miercuri temperaturile vor ajung până la 29 de grade Celsius, în sud- vest, centrul, zonele deluroase şi nord- vestul României.
"Temperaturile vor fi ridicate, deoarece la nivelul ţării vorbim de valori termice de 29 de grade Celsius, chiar şi 30 de grade Celsius, izolat în Lunca Dunării", a declarat meteorologul Gabriela Băncilă pentru MEDIAFAX.
Pentru ziua de joi, meteorologii spun că temperaturile vor atinge valori specifice zonei tropicale, adică de 30 de grade Celsius pe timpul zilei şi de aproape 20 de grade Celsius pe timpul nopţii.
"Suntem foarte apropae de noaptea tropicală, adică de temperaturi care să nu coboare sub 20 de grade Celsius pe timpul nopţii, semn că această masă de aer care ne influenţează, este cu caracter tropical" a mai spus Gabriela Băncilă.
Joi, temperaturile se vor situa peste 21, 22 de grade Celsius, 25 de grade frecvent, (temperaturi normale pentru o zi de vară) în Moldova, Maramureş, Transilvania, Câmpia de Vest, iar în regiunile sudice vor fi 30 de grade Celsius.
Temperaturile vor scădea uşor începând de vineri, astfel că în nord-vestul ţării vor fi 25 de grade Celsius, iar în sudul României vor fi 21, 22 de grade Celsius, dar chiar şi aceste valori sunt peste cele care ar fi normale pentru această perioadă.
"În prima decadă a lunii aprilie ar trebui să avem temperaturi între 12 şi 19 grade Celsius, acestea ar fi valorile normale", a mai declarat meteorologul.
Potrivit meteorologilor explicaţia pentru aceste temperaturi ridicate este că "în zona de vest a continentului, circulaţia nordică directă a dus la prăbuşirea unui val rece în zona bazinului Mediteranean", iar aerul cald de acolo a fost "expulzat în sud-estul continentului".

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.