ANIVERSARE: YMCA România celebrează 20 de ani de la înființare

YMCA România, celebrează 20 de ani de la înființare și 105 ani de când YMCA acționează și în România pornit la drum sub înaltul patronaj al Reginei Maria.

Ceremonia aniversară a avut loc la Palatul Administrativ al județului Maramureș în locul în care, în 26 februarie 2022, s-au reunit oameni din administrație, organizații neguvernamentale și voluntari pentru a pune la punct parteneriatul în sprijinul comunităților din Ucraina, al refugiaților.

Toate proiectele pentru tineri sunt importante, însă ceea ce am realizat atunci, pentru cei care au fugit de război, inclusiv cu implicarea promptă a YMCA, a fost ceva ieșit din comun. Un efort uriaș, care ne-a unit, prin care am oferit, pe lângă speranță, un ajutor concret celor aflați în nevoie.

YMCA România reprezintă, însă, mai mult de atât. Este o organizație fanion prin toate demersurile și faptele concrete din ultimii 20 de ani. Multe asociații ar trebui să ia exemplul lor. Parteneriatul dintre administrația publică și ONG-uri este important și poate fi, așa cum s-a demonstrat în situațiile critice, definitoriu pentru multe persoane. Activitatea YMCA a făcut mereu diferența, atât în acțiunile de tineret, cât și în alte medii în care s-a implicat.

Ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, ca om și prieten, îi asigur în continuare de suportul meu necondiționat în proiecte, în toate inițiativele viitoare!”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Ceremonialul a culminat cu inaugurarea YMCA Hub, situat peste drum de Consiliul Județean Maramureș cu plantarea unui copac.

La eveniment, pe lângă reprezentați ai autorităților naționale, județene și locale, membri și parteneri ai YMCA România, reprezentați ai mediului de afaceri, au participat oaspeții:Sanvee Madiri Carlos, secretarul general al Alianței Mondiale a YMCA; Juan Simoes Iglesias, secretarul general al Alianței Europene a YMCA; Marian Sitar, reprezentant al Agenției ONU pentru Refugiați; Victoria Trofimova, consultant YMCA Europe, din Ucraina și Dumitru Roibu, președintele YMCA Moldova, din Republica Moldova.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.