Video|Anchetă la Spitalul Județean după un avort

O nouă anchetă internă la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. O gravidă s-a prezentat aseară la UPU cu simptomatologie de infecție urinară, dar ar fi refuzat internarea. La câteva ore mai târziu, femeia a făcut avort acasă.

Fiind însărcinată în 24 de săptămâni, pacientei, în vârstă de 31 de ani, i s-a propus internarea. Femeia nu a acceptat să rămână internată, aceasta mai având acasă un copil de 10 luni.

”A plecat acasă și la ora 00:00 a solicitat salvarea întrucât starea s-a agravat. A sosit la spital cu un avort care s-a produs la domiciliu, din informațiile pe care le am. Pacienta a rămas internată. Sunt foarte multe sarcini care au simptomatologie urinară. În timpul unei sarcini pot să apară fenomene de infecție urinară, apar fenomene de disgravidie minoră, în ultimele luni poate să apară disgravidia majoră și sigur că o gravidă trebuie urmărită și de medicul de familie și de medicul specialist. Acuma știți să sunt atâtea probleme sociale, de familie și de altă natură și nu întotdeauna oamenii respectă prescripția medicală”, a declarat managerul interimar al Spitalului Județeană de Urgență Baia Mare, dr. Vasile Pop.

Conducerea unității spitalicești a avut o discuție cu doctorul care s-a ocupat de caz și a decis declanșarea unei anchete interne. Copilul nu a mai putut fi salvat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.