ANAT: Numărul turiştilor străini care au ales România în 2011 a crescut cu 12,6%

ANAT: Numărul turiştilor străini care au ales România în 2011 a crescut cu 12,6%
România a atras, în primele nouă luni din 2011, cu 12,6% mai mulţi turişti străini decât în perioada similară din anul anterior, în timp ce vacanţele de tip sejur pe Litoral au scăzut, în medie, cu 20%, se arată într-un raport al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România /ANAT/.
 
Potrivit sursei citate, în primele trei trimestre ale anului, au vizitat România în scop turistic cu 12,6% mai mulţi străini faţă de 2010, cei mai mulţi provenind din Germania, Italia şi Franţa, Marea Britanie şi SUA. Cu toate acestea, ANAT consideră că ţara noastră nu a atins gradul de atractivitate scontat pentru turiştii străini, statisticile indicând faptul că ponderea acestora în total este cea mai mica din întreaga comunitate europeană. 
Preferinţele străinilor care au circulat în România prin intermediul agenţiilor de turism, în 2011, s-au îndreptat către: circuite culturale, turismul balnear (un plus de 16,5% turişti străini faţă de 2010), Delta Dunării (+45,2%), croazierele la Marea Neagră (+20%), turismul tip city break, Bucureştiul fiind preferat îndeosebi de tineri şi Litoral. 

În ceea ce priveşte Litoralul românesc, s-a înregistrat o scădere medie cu 20% pe segmentul vacanţelor de tip sejur, deşi ministerul de resort şi-a propus să susţină piaţa internă, de care turismul românesc depinde în proporţie de 80%. 

Cele mai solicitate pachete turistice au fost, anul acesta, Ofertele Speciale din Campania ‘Vacanţă în ţara mea’, prin care se promovează cele mai mici tarife pentru destinaţiile româneşti, în anumite perioade ale anului şi în cadrul unor condiţii speciale. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.