ANALIZĂ Wall Street Journal: Black Friday nu aduce neapărat cele mai bune oferte. Se mizează pe încrederea clienţilor

ANALIZĂ Wall Street Journal: Black Friday nu aduce neapărat cele mai bune oferte. Se mizează pe încrederea clienţilor
Retailerii prezintă campania Black Friday drept o ocazie de face cumpărături la preţuri imbatabile, valabile numai o zi din an, însă o analiză Wall Street Journal/Decide Inc. relevă că multe produse sunt mai ieftine în alte perioade ale anului.
"Consumatorii asociază BLACK FRIDAY cu preţuri bune, fapt care elimină impulsul de a compara preţurile", explică Rob Docters, consultant pe probleme de preţuri la McKinsey & Co.
Astfel, retailerii se bazează pe prejudecăţile consumatorilor legate de Black Friday, pariind că clientul va presupune oricum că preţurile care îi sunt prezentate sunt cele mai avantajose din an.

"Cu ocazia fiecărei Black Friday, retailerii îi ademenesc pe consumatori să aştepte la cozi în orele reci ale dimineţii, cu promisiunea unor oferte valabile o singură zi, care nu pot fi întrecute. În fiecare an, consumatorii se întreabă «Oare merită?». Se pare că răspunsul este de multe ori «nu»", notează Wall Street Journal în urma unei analize a celor mai mediatizate oferte, efectuată împreună cu compania Decide Inc., specializată în agregarea datelor privind preţurile. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.