Altarul de vară de la biserica ortodoxă cu hramul "Adormirea Maicii Domnului"din Sighet prinde viaţă şi culoare prin lucrarea artiştilor Sabin şi Gabriela Drinceanu

Altarul de vară de la biserica ortodoxă cu hramul "Adormirea Maicii Domnului"din Sighet prinde viaţă şi culoare prin lucrarea artiştilor Sabin şi Gabriela Drinceanu

Biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din Sighetu Marmatiei are de acum un altar de vara. Lucrarile de construire a acestui altar au inceput acum doi ani, iar in aceste zile Sabin si Gabriela Drinceanu, incearca sa dea culoare lacasului, prin picturile realizate cu multa maiestrie.
Din punct de vedere arhitectural biserica se incadreaza intr-o varianta timpurie a istoricismului si anume stilul neogotic. Lacasul de cult este de tip sala, cu altar poligonal orientat spre vest si cu un turn clopotnita in fatada principala, amplasat deasuprea intrarii.O curiozitate a acestei biserici este turnul, realizat sub forma unui decroseu al naveii, care porneste de la nivelul solului cu un plan patrat, iar de la jumatate acesta se transforma intr-un turn independent cu plan octogonal. Contrafortii la randul lor se transforma de la aceeasi cota, in cate o flesa de dimensiuni reduse, asemanatoare cu cea care se inalta peste acoperisul din zona altarului. Acelas stil a fost mentinut si in realizarea altarului de vara.De cateva zile incoace altarul de vara al bisericii a inceput sa prinda culoare, prin picturile realizate de Sabin si Gabriela Drinceanu, doi renumiti maestri in pictura bisericeasca.
Altarul de vara va fi sfintit chiar de catre episcopul ortodox al Maramuresului si Satmarului, Preasfintia Sa Iustin Sigheteanul cu ocazia hramului acestei bisericii, in 15 august, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.