Algocalminul doar cu prescripţie medicală

Algocalminul doar cu prescripţie medicală

Începând de azi 1 aprilie, veţi putea cumpăra algocalmin şi alte medicamente ce conţin metamizol doar pe bază de prescripţie medicală. Specialiştii au luat această hotărâre după ce, în străinătate, foarte multe persoane au fost diagnosticate cu agranulocitoza, o boală de sânge care duce la scăderea sistemului imunitar.

 Începând de azi nu veţi putea achiziţiona fără prescripţie medicală : Algoremin, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algocalmin, Algozone, Fabocalm, Alindor, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin Algocalminul. În urma unor studii, specialiştii au ajuns la concluzia că metamizolul este toxic şi poate duce la agranulocitoza, o boală de sânge care provoacă scăderea sistemului imunitar.
Medicii atrag atenţia pacienţilor că nu trebuie să se impacienteze deoarece, algocalminul, novocalminul şi restul restul medicamentelor care conţin metamizol pot fi înlocuite cu succes de alte calmante. Persoanele care nu vor respecta aceste prevederi vor fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare.
 În momentul de fata indicaţiile terapeutice aprobate pentru achiziţionarea medicamentelor care conţin metamizol sunt: durere acută severă şi combaterea febrei, când este refractară la alt tratament.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.