Alexandru Cadmiel Boţac ne va încânta într-o interpretare inedită la orgă în cadrul Festivalului "Aeternus Maramorosiensis"

Alexandru Cadmiel Boţac ne va încânta într-o interpretare inedită la orgă în cadrul Festivalului "Aeternus Maramorosiensis"

E un tanar talentat, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.  Alexandru Cadmiel Botac, pianistul nostru sighetean, ne-a obisnuit deja cu performante extraordinare.  Nu inceteaza sa ne uimeasca cu realizarile sale. Invitat sa participe la Festivalul Antic si Medieval, Alexandru a acceptat provocarea de a interpreta la orga, cu o pregatire de doar doar 2 saptamani, cateva partituri de muzica baroca, special pregatite pentru concertul care va avea loc la Biserica Reformata, in dupamiaza zilei de sambata, 3 septembrie.E recunoscut deja pentru maiestria cu care interpreteaza partituri din cele mai solicitante  pe claviatura pe care o stapaneste atat de bine. Sensibil, dedicat, Alexandru nu este doar un pianist talentat. El si-a cultivat talentul prin munca multa. Este constiincios si pasionat de muzica, de ceea ce face cu drag, de 8 ani de zile in cadrul Scolii de Muzica George Enescu din Sighetu Marmatiei, iar acum studiaza la un liceu de muzica din Cluj. Acum vom avea ocazia sa-l ascultam intr-o interpretare inedita la orga,  in cadrul concertului de muzica baroca, sustinut la Biserica Reformata, maine in jurul orei 17:00.
Un spectacol care cu siguranta va atrage un auditoriu select, dornic de un moment artistic cu valente culturale profunde. Un edificiu de cult cu o bogata istorie in spate, Biserica Reformata ne va oferi la initiativa Clubului Rotary, un cadru care va încerca să reconstruiască pentru cateva clipe atmosfera unei perioade demult apuse.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.