Alegerile locale de anul acesta o să se desfășoare pe 27 septembrie. Măsura, oficializată

Alegerile locale de anul acesta o să aibă loc la data de 27 septembrie, conform unei legi publicate joi în Monitorul Oficial. Vorbim aici, mai exact, despre alegerile pentru consiliile locale, primari, inclusiv cei din Capitală, consiliile județene și președinții acestora.

Legea nr. 135/2020, care stabilește data alegerilor locale din acest an, a fost oficializată joi, prin publicarea în Monitorul Oficial.

Mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la începutul lunii noiembrie 2020, prin Legea 84/2020. În acest context, s-a decis ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie.

În acest an, ca și până acum, alegerile locale se vor desfășura într-o singură zi, nu în două, așa cum fusese propus la votul din Parlament, amendamentul ce conținea măsura fiind respins la votul decisiv al deputaților. Măsura votării în două zile fusese propusă în scopul evitării aglomerării în secțiile de votare.

Potrivit Legii 84/2020, data alegerilor locale trebuie stabilită oficial cu cel puțin 60 de zile în avans.Sursa:avocatnet.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.