VIDEO | ALDE Maramureș: ”E o situație anormală”

Guvernul României a sesizat la CCR faptul că președintele Klaus Iohannis nu a luat nicio decizie privind acceptarea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor. Au trecut deja aproape trei săptămâni de la remanierea guvernamentală, iar cele două nominalizări nu sunt încă acceptate de președinte. Curtea Constituțională va trebui să se pronunțe în această situație, care, în opinia ALDE Maramureș, este deja una anormală.

Partenerii de coaliție ai PSD dezavuează, la rândul lor, situația în care șeful statului întârzie să anunțe decizia în cazul celor două nominalizări la Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor. Și conducerea ALDE Maramureș a făcut recent câteva declarații pe acest subiect.

”Considerăm că situația în care se află în prezent Executivul, de a nu putea nominaliza cei doi miniștri, la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Transporturilor este o situație total anormală. Considerăm că președintele Iohannis își depășește atribuțiile. Încearcă de fiecare dată când este vorba despre o remaniere sau de alte puneri în aplicare a unor modificări făcute celorlalte instituții de a le bloca, în așa fel încât putem spune că Executivul nu poate să își ducă activitatea la bun sfârșit”, declară președintele ALDE Maramureș, Cornelia Negruț.

Președintele ALDE Maramureș a mai subliniat încă o dată faptul că președintele României are rolul de ”mediator” și nu trebuie să facă politică.

”Președintele trebuie să înțeleagă încă o dată că are un rol. Rolul dânsului este acela de a media și nu are rolul de a face politică. În ultimele zile vedem, de fapt, că dorește să schimbe Guvernul. Această campanie pe care președintele Iohannis o duce în fiecare zi, atât în media cât și în cadrul participării la evenimentele care au avut loc, este o campanie care nu are decât efecte negative. Efecte negative pentru executiv, efecte negative pentru România. Nu trebuie să uităm că o debarcare, acum, a Executivului, ce efecte ar putea avea în condiția în care de la 1 ianuarie, România preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Nu înțelegem de ce în cei doi ani președintele niciodată nu a vrut să aibă o comunicare atât cu Executivul cât și cu Parlamentul. Mereu a intrat în această zonă extremistă, în această zonă a grupărilor Rezist și speră că, treptat, treptat, va intra și în grația acestor persoane”, a mai spus Cornelia Negruț.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în urmă cu două zile că este fundamentală decizia CCR privind sesizarea depusă de Guvern legat de numirea noilor miniştri la Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică şi la Transporturi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.