AJVPS Maramureș a început acțiunile de control privind pescuitul pe apele de șes

AJVPS Maramureș a început acțiunile de control privind pescuitul pe apele de șes cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și Inpectoratul Poliției Județului Maramureș. Aceste acțiuni se derulează pe tot parcursul anului 2020.

Pentru a preveni braconajul piscicol, AJVPS Maramureș a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul Poliției Județului Maramureș. La aceste acțiuni de control vor lua parte și reprezentanți ai Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură.  Acordul include și un grafic de controale săptămânale.

”Controalele se vor efectua după un anumit grafic lunar care va fi întocmit în zile diferite, la ore diferite,  iar în plus se vor efectua controale la telefoanele primite de membri pescari care vor vedea fapte nepermise de lege în zonele de pescuit. Vom acționa prompt și la acele anunțuri ale membrilor pescari”, precizează Ioan Pop, director AJVPS Maramureș..

Controalele efectuate în alți ani s-au soldat cu sancțiuni contravenționale.În afara faptului că trebuie să folosească doar unelte de pescuit prevăzute de lege și să respecte perioadele de prohibiție, pescarii din județ mai au obligația de a avea permisele vizate, la zi, de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Maramureș.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.