Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă doar pe baza cererii şi a declaraţiei pe proprie răspundere

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă doar pe baza cererii şi a declaraţiei pe proprie răspundere

Prefectul Sandu Pocol a menţionat că potrivit prevederilor OUG nr. 170/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, se stipulează la art.8, 9 şi 11 alin (1) că ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă doar pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere a solicitantului, cu privire la cpmponenţa familiei şi veniturilor acesteia.
       În acest sens, am primit o adresă de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în care ne-a fost semnalată această situaţie, iar noi am procedat la iniţierea de măsuri pentru informarea corespunzătoare a autorităţilor administraţiei publice locale din judeţul nostru, dar şi pentru clarificarea problemei la primării, furnizori şi beneficiari, a mai adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
       Conform prevederilor legislaţiei în vigoare, declaraţia pe proprie răspundere se face sub dispoziţiile art.292 Cod Penal, privind falsul în declaraţii, iar declararea în fals conduce la aplicarea de sancţiuni. Actele doveditoare în vederea obţinerii acestui ajutor din partea statului vor fi solicitate doar la efectuarea anchetei sociale, moment în care beneficiarul are obligaţia de a prezenta toate documentele necesare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.