Agriculturii i s-au respins în Guvern credite pentru majorarea fondurilor de cofinanţare a programelor europene

Agriculturii i s-au respins în Guvern credite pentru majorarea fondurilor de cofinanţare a programelor europene
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a fost unul dintre miniştrii nemulţumiţi de alocările bugetare din acest an, la şedinţa de guvern de vineri, unde i-a fost respinsă o propunere prin care Ministerului Agriculturii i s-ar fi permis credite prin care s-ar fi acordat fermierilor cofinanţări la proiectele europene, au declarat pentru AGERPRES, surse oficiale.
Potrivit acestora, modificarea ar fi trebuit făcută la capitolul de împrumuturi al bugetului ministerului, pentru majorarea cu 10% a fondurilor pentru cofinanţarea proiectelor europene. 

Împrumuturile de pe piaţa financiară ar fi urmat să fie plătite cu bani alocaţi la rectificarea bugetară din 2012, însă propunerea a fost respinsă pe motiv că afecta ţinta de deficit bugetar de 1,9% din produsul intern brut, au precizat sursele. 

Conform surselor, nemulţumiţi de bugete s-au arătat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. 

Guvernul a adoptat, vineri, proiectul bugetului de stat pe anul 2012. 

Potrivit proiectului de lege care va fi trimis Parlamentului, cel mai mare buget îi revine Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, 31,9 miliarde lei, urmat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu 14,9 miliarde lei, şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, cu 14,8 miliarde lei. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.