AGENDĂ BOGATĂ: 14 evenimente sub egida Cavnic 300 până la finalul anului

AGENDĂ BOGATĂ: 14 evenimente sub egida Cavnic 300 până la finalul anului

 14 evenimente cultural-artistice se vor desfășura, până la finalul anului, în Cavnic. Toate dedicate Centenarului Marii Uniri și toate desfășurate sub egida Cavnic 300, program cultural finanțat și de Ministerul Culturii. 

Administrația publică locală din Cavnic și-a stabilit calendarul evenimentelor privind Centenarul Marii Uniri. Oglindirea Marii Uniri în creațiile artiștilor locali a debutat în 16 octombrie cu evenimentul ”În Cîșlegi” și se va încheia în 16 decembrie, cu o expoziție de pictură a elevilor Colegiului ”Pintea Viteazul” Cavnic și concertul de colinde – festivalul de Crăciun ”Sub ramură de brad”, ediția a V-a. 
”Mulțumim, în primul rând, Ministerului Culturii care ne-a dat o sumă record pentru evenimentele care vor fi desfășurate la Cavnic, în perioada următoare. 180.000 lei am primit pentru organizarea acestor evenimente importante care se derulează din 15 octombrie până în 15 decembrie. Vor fi foarte multe evenimente care vor fi dedicate, în special, cetățenilor orașului Cavnic, pentru că dorim ca tinerii, copiii din oraș, oameni în vârstă și toată lumea la un loc să își aducă aminte cu plăcere și cu nostalgie de ceea ce a fost odată. De ceea ce au trăit părinții noștri, bunicii noștri în trecut și voi tinerii, copiii care veți prelua ștafeta și care veți duce mai departe acest oraș, acest frumos județ și țară. Trebuie să vedeți cum au trăit ei”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.  
Următorul eveniment va avea loc în 26 octombrie, la Casa de Cultură, unde se va desfășura un recital de cântece și poezii patriotice. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.