Adrian Năstase – Condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Adrian Năstase – Condamnat la doi ani de închisoare cu executare
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe fostul prim-ministru Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".Decizia este definitivă.
Completul de cinci judecători al ÎCCJ a schimbat încadrarea juridică pentru Adrian Năstase, admiţând în parte, astfel, recursul acestuia la decizia instanţei inferioare şi, rejudecând, a decis condamnarea la doi ani de închisoare a fostului premier. 
Instanţa supremă a mai decis, miercuri, reducerea pedepselor pentru ceilalţi inculpaţi din dosar, astfel: Irina Paula Jianu, Bogdan Popovici şi Mihai Cristian Vasile au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare, iar Diana Gasparovici şi Ioana Popovici au fost condamnate la câte cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi.
ÎCCJ a mai decis, miercuri, în cazul lui Adrian Năstase, interzicerea unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice. 
În urma rejudecării cazului, Adrian Năstase a fost condamnat pentru o nouă infracţiune, respectiv pentru încălcarea prevederilor articolului 13 din Legea 78/2000, instanţa menţinând pedeapsa principală de doi ani de închisoare. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.