VIDEO | Admiterea pentru anul universitar 2020-2021 va fi organizată online

Admiterea pentru anul universitar 2020-2021 va fi organizată online. Senatul a adoptat, miercuri, un proiect care modifică Legea educației, astfel încât, acest lucru, să fie posibil. Actul normativ mai prevede că învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă.

Potrivit Agerpres”În situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu, potrivit prevederilor constituţionale, activităţile desfăşurate în învăţământul preşcolar şi şcolar se pot desfăşura şi online, pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură. Pentru învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării elaborează metodologia derulării activităţilor în unităţile de învăţământ în sistem online, care cuprinde precizările necesare astfel încât să se asigure desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii”, se arată într-un nou articol introdus în Legea educaţiei naţionale.

Aceeași prevedere se aplică și activităţilor desfăşurate în învăţământul universitar.

Potrivit proiectului, activităţile didactice şi examenele de final de ciclu de studii şi de cercetare din învăţământul preuniversitar şi universitar se pot desfăşura online în perioada stării de urgenţă sau de asediu.

Un amendament adoptat în Comisia de învăţământ şi însuşit de plen prevede că, „prin derogare de la prevederile art. 142 din Legea educaţiei, universităţile pot organiza admitere pentru anul universitar 2020-2021 în forma online, potrivit metodologiei aprobate de Senatul universitar, iar în anul 2019-2020 se poate organiza online susţinerea tezelor de abilitare”.Integral pe digi24.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.