VIDEO | Administratorii pensiunilor din Maramureș așteaptă sărbătorile pascale fără turiști, în acest an

Dacă vacanțele sunt compromise pentru cei care și-au achiziționat pachete turistice de la agențiile de profil, situația nu este mai fericită nici pentru administratorii de pensiuni. Altă dată, pregătirile erau acum în toi, în așteptarea turiștilor, azi, proprietarii unităților de cazare se plâng că pensiunile vor fi goale de Paște.

Aflați la rândul lor în izolare la domiciliu, administratorii pensiunilor din Maramureș așteaptă sărbătorile pascale fără turiști, în acest an.

”E greu, vă dați seama, după ce faci atâta investiție într-o pensiunie, să stai de sărbători cu ele blocate”, spune Marinca,administrator la o pensiune din Maramureșul istoric.

”Altă dată aveam plin de musafiri, de Paște, de 1 Mai.  Financiar ne descurcăm destul de greu, dacă nu mai sunt venituri. În această perioadă, din punct de vedere turistic, este mort tot”, spune Anuța, administratorul unei unități de cazare din Vadu Izei.

”Stăm și noi cuminți, în izolare. Dacă sunt vremurile astea grele, eu am recomandat tuturor, să stea cuminți acasă. Deocamdată trăim din rezerve, dar dacă nu va porni turismul măcar prin luna iulie, situația va devenit critică pentru noi. Eu mizez pe perioada iulie-octombrie, pe voucherele de vacanță, că am înțeles că le-au prelungit guvernanții. Altfel, nu știu ce va fi”, spune Agneș, administratot la o pensiune din Vișeu de Sus.

Cu siguranță sărbătorile nu vor fi la fel fără turiști, și în anumite cazuri, fără reuniuni de familie. Importantă mai presus de toate, e însă siguranța și sănătatea noastră, a tuturor, spun proprietarii de pensiuni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.